Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Indoor Disciplines

Handboogschieten is niet enkel een sport die outdoor wordt geschoten. Ook tijdens de winter worden er tal van wedstrijden georganiseerd. Net zoals bij de outdoor zijn er verschillende wedstrijdconcepten waaraan men kan deelnemen. We geven je graag een kort overzicht:

 • HBL INDOORRANKING:
  Dit wedstrijdconcept is voor alle aangesloten leden en niet aangesloten leden (€6 deelname geld). In je club zelf schiet je maandelijks een score op 30 schoten. Het maakt niet uit in welk pijlen systeem (1 - 2 - 3 pijlen) of op welke afstand (18m - 25m) je schiet. De clubverantwoordelijke geeft alle scores van de club door en worden verwerkt in een ranking. Zo kan je zonder de club te verlaten je meten met alle andere schutters. Doe zeker mee en je wint misschien één van onze maandprijzen.
 • 18 METER 3 PIJLEN (met afkamping):
  Dit wedstrijdconcept wordt ook wel de BAIC-wedstrijden genoemd en zijn erkende WA-wedstrijden. Schutters schieten op 18 meter 2 reeksen van 30 pijlen. Nadien wordt het klassement opgemaakt met de totaalscores en schiet men individuele matches tot er een winnaar bekend is. Deze wedstrijden zijn ook selectiewedstrijden voor onze toppers om zich te selecteren voor internationale uitzendingen.
 • 18 METER 3 PIJLEN (zonder afkamping):
  Schutters schieten op 18 meter 2 reeksen van 30 pijlen. Clubs organiseren deze wedstrijd meestal in het eigen clublokaal en schutters kunnen kiezen of ze op vrijdag, zaterdag of zondag hun manche komen schieten.
 • 25 METER 3 PIJLEN en 1 PIJL:
  Deze twee disciplines zijn eigenlijk een verlengde van de 25 meter wedstrijden outdoor. Bij de 25M3P-wedstrijden schiet men 2 reeksen van 36 pijlen en voor de 25M1P-wedstrijden schiet men 1 reeks van 36 pijlen.


Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane