Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Algemene Vergadering Handboogliga

10/03/2015

Op zaterdag 21 maart vindt in Huis van de Sport te Berchem de Algemene Vergadering van de Handboogliga plaats. Op de agenda staan staan een aantal belangrijke zaken waarover besloten dient te worden.

Voorstel wijziging Statuten

 Eén van deze zaken is een voorstel tot wijziging van de Statuten van de Handboogliga. Dit voorstel kadert binnen de beloftes van herstructurering die op de vergadering van september aan de clubs werd gemaakt:

" De huidige groep kandidaat bestuurders willen zich nu als één team samen inzetten om te starten met de uitvoer van het onderstaande actieplan, en met de nodige voorbereidingen om de structuur van toekomstige verkiezingen van bestuurders voor de HBL volledig te vernieuwen.

Indien deze nieuwe structuur is opgezet, en de nodige afgevaardigden gevonden zijn, zal de huidige groep bestuurders hun ontslag indienen, zodat na de goedkeuring van een volgende AV (bv in 2015) van de vernieuwde structuur deze ook daadwerkelijk kan gevolgd worden. Kandidaten voor RvB HBL komen dan uit de gekozen voorzitters van de verschillende werkgroepen.

Vernieuwde structuur: Een goede aansturing van de liga zou kunnen bestaan vanuit de verschillende disciplines die in de liga ondersteund worden. Een stabiele federatie moet vanaf de basis opgebouwd worden, vergelijkbaar met elk gebouw, dat ook met een goede fundering moet starten."

In het voorstel tot wijziging van de statuten worden onder meer de verschillende nieuw opgerichte werkgroepen in de HBL structuur verankerd. Doel is de creatie van een duidelijke structuur waarin alle disciplines evenredig vertegenwoordigd wordt en dat deze vertegenwoordiging ook zijn afspiegeling heeft in de Raad van Bestuur.

Hier vindt u alvast het voorstel Voorstel_wijziging_Statuten_HBL

Vacante Mandaten Raad van Bestuur

Op deze Algemene Vergadering dienen eveneens nieuwe bestuursleden gekozen te worden. De positie van Voorzitter en 6 bestuursleden dienen verkozen te worden.

U kan uw kandidatuur indienen per mail aan info@handboogliga.be tot vrijdag 6 maart 17:00.

Volgende personen hebben hun kandidatuur ingediend:

  • Voorzitter:
  • - Pierre Rayen
  • Bestuursleden:

- Gert Vermeiren (nieuwe kandidaat)

  • - Raymond Fonteyn
  • - Jean-Marie Daems
  • - Francis Notenboom
  • - Mirella Van Hoof
  • - Claude Renard

Verslag vorige bijzondere Algemene Vergadering

20140927_verslag_Algemene_Vergadering

De clubcontacten van de HBL clubs zullen volgende week een uitnodiging voor deze vergadering ontvangen.


Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane