Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Update! Documenten Algemene Vergadering

13/03/2017

Update!

Het is voor de HBL een hele eer om aan te kondigen dat op komende Algemene Vergadering de heer Jef Brouwers bij de aanvang van de vergadering zal optreden als gastspreker. De heer Brouwers is een befaamd sportpsycholoog die veel toppers in ons land begeleid. Een gegeven om naar uit te kijken!

Hier kan u alvast zijn palmares raadplegen.
De uitnodigingen voor de Algemene Vergadering van de Handboogliga zijn vandaag naar de verschillende clubcontacten vertrokken. De Algemene Vergadering vindt plaats op zaterdag 18 maart om 09:30 in het Huis van de Sport te Berchem. Intekenen kan vanaf 09:00. We verheugen ons alvast om uw clubafgevaardigde te verwelkomen!

Hieronder vindt u alvast de nodige informatie:

 • Dagorde: Via deze link kan u de dagorde voor de Algemene Vergadering raadplegen.
 • Verslag AV 13/04/2016: Via deze link kan u het verslag van vorige Bijzondere AV raadplegen.


 • Kandidaten vacante mandaten Raad van Bestuur:
  • Axel Annaert:

Ik ben samen met mijn zoon en dochter in september 2004 lid geworden van boogschietclub La Fidélité Constantia van Mortsel. Via het bareboog schieten ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij een Engelse Longbow en een Vlaamse Lattenboog. Het liefst schiet ik Fieldwedstrijden soms afgewisseld met 3D wedstrijden.

Vier jaar geleden ben ik begonnen als scheidsrechter een werkgroep waar ik mij vooral bezig houd met de field en 3D wedstrijden.Vermits er momenteel in het bestuur geen vertegenwoordiger is van de scheidsrechters wil ik mij dan ook kandidaat stellen om de bestuursploeg te versterken.

  • François Verboven:

Mijn naam is Verboven François, 53 jaar jong en woonachtig te Lommel.

Toen beide zonen 6 jaar geleden begonnen te schieten heb ik eerst effe afgewacht, niet weer dezelfde hobby zoals vroeger de voetbal, maar eenmaal een boog in mijn handen was ik volledig verkocht. Ondertussen schiet ik 4 jaar, nog een groentje dus, maar wel zeer gepassioneerd. Begonnen met jacht recurve maar al snel overgeschakeld op longbow met houten pijlen omdat dit voor mij het ideale beeld van boogschieten is. Schietend bij Legolas 3D Archery Lommel waar ik nu ondertussen voorzitter van ben. We zijn een echte 3D club dus natuurschieten is mijn ding. Ben dan ook zeer actief schietend op alle 3D en 2D wedstrijden in België maar doen ook mee aan funwedstrijden in Nederland en Duitsland. Ben dus thuis in dit wereldje en dat is ook de reden waarom ik in de werkgroep natuur verzeild ben geraakt.

Ik heb getwijfeld om mijn kandidaat te stellen voor een functie aangezien ik nog slechts enkele jaren meedraai in dit wereldje en nog niet het reilen en zeilen van het HBL ken. Anderzijds ben ik nog redelijk jong, enthousiast en vol ideeën over het natuurschieten. Ik vind het dan ook belangrijk dat eigenlijk elke tak van het boogschieten vertegenwoordiging in de raad heeft zodat we samen kunnen werken aan de optimalisering van onze werking. Communicatie is volgens mij een belangrijke opdracht; HBL laten zien en horen, onze leden laten weten dat wij er zijn voor hen, oplossingen kunnen bieden, steun geven waar nodig en er voor zorgen dat alle leden het gevoel hebben dat ze evenveel waard zijn, zowel stopsporter als gelegenheidsschutter want samen vormen wij een handbooggemeenschap die enkel sterker en beter kan worden als iedereen voor elkaar werken wil. Hier wil ik dan ook mijn schouders onderzetten.

  • Peter Van den Bulck:

Ik ben zelfstandig zaakvoerder van PJ Engineering BVBA. Ik ben momenteel actief lid van de werkgroepen Korte en Lange Afstand en ben bestuurder van de club KJSS. Als bestuurder en jeugdtrainer hou ik mij in de club hoofdzakelijk bezig met het sportief beleid en jeugdwerking.

  • Manasses Smets

Manasses Smets is voorzitter van de club Sint Sebastiaan Westerlo. Hij is actief lid van de werkgroep Lange Afstand.

Contactgegevens

Boomgaardstraat 22 bus 24
2600 Berchem
Belgie

Tel 03/286.07.79
Fax 03/286.58.17

© Handboogliga 2012 - 2014

Disclaimer
Beheer

Website by Brainlane