Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Lotto Project "Archery Together" - een woordje uitleg...

17/01/2019

De Handboogliga kan met enige trots het project “Archery Together” aan u voor te stellen. Dit project is tot stand gekomen dankzij de steun van de Nationale Loterij. Met dit project wil de HBL een kwaliteitsvol kader ontwikkelen waarin sporters zich ten volle kunnen ontwikkelen en uiten. Het “Archery Together”-project vormt een cruciale schakel op regionaal niveau om de bestaande werking tot een mooi sluitend geheel te brengen waarbinnen de waarden van inclusie, familiesport, Fair-play en talentontwikkeling een cruciale rol spelen. Als federatie zijn we overtuigd van het belang van deze waarden in een steeds complexer wordende samenleving.

Wat houdt het project concreet in?

  • Terugvordering lidgeld voor kansarmen
  • Ondersteuning clubs voor hun eigen kansarmenbeleid
  • Creatie van het Lotto Archery Cup (laagdrempelig wedstrijdaanbod voor Benjamins en Pupillen)
  • Ondersteuning van het Talentteam (vroegere Regiowerking)
  • Ondersteuning voor de organisatie van workshops en bijscholingen

Wat is belangrijk voor uw vereniging?

In het kader van het kansarmenbeleid kunnen leden een volledige terugvordering vragen voor hun federatielidgeld. Deze aanvragen kunnen ingediend worden voor het volledige ledenjaar 2018-2019 (1/10/2018-30/09/2019). Een lid komt in aanmerking voor deze tussenkomst indien hij steun trekt via het OCMW. Als bewijs vragen we een attest door het lokale OCMW kantoor te laten ondertekenen en terug te sturen. Deze leden kunnen eveneens van een extra ondersteuning genieten inzien zij zich selecteren voor een internationale uitzending. Ook als vereniging kan u een tussenkomst aanvragen om uw lokale kansarmenwerking een duwtje in de rug te geven.

Op de organisatorenavond werd het nieuw wedstrijdconcept van de Lotto Archery Cup gelanceerd. In deze competitievorm wordt gefocust op de leeftijdscategorieën van benjamins en pupillen. Via een eenvoudige wedstrijdformat van 1 of reeksen van 30 pijlen wensen we op lokaal niveau een leuk aanbod te creëren voor onze allerjongste leden. Het project Archery Together voorziet dan ook een tegemoetkoming voor organisatoren.

Wenst uw club een bijscholing of workshop te organiseren? Ook hier voorzien we een tussenkomst vanuit het project.

Verdere informatie omtrent het project “Archery Together” kan u terugvinden via deze link.

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane