Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / BAIC op hoog niveau te Westerlo

26/10/2015

De eerste BAIC volgens nieuw model heeft dit weekend plaats gevonden. Dat deze formule nog moet bekend geraken bij het juiste publiek heeft er toe geleidt dat de wedstrijden zowel zaterdag als zondag niet vol zaten. Met de juiste publiciteit moeten wij daar in de toekomst verandering in brengen. De aanwezige toppers hebben er echter wel een spektakel van gemaakt op hoog niveau.

Bij de dames recurve heeft Sophie Smets haar favoriete rol waargemaakt. Ze won de finale van Christine Jacobs. Voor de derde plaats werd er strijd geleverd tussen twee aankomende talenten. Charlotte Destrooper haalde het uiteindelijk van Julia Heijkants.

Bij de heren was de spanning te snijden. In de voorronde waren er drie uitschieters. Ben Adriaensen, Luc Berghmans en Robin Ramaekers. In de afkamping werd Robin uiteindelijk derde. Hij won de match voor het brons tegen Danny Callewaert. Ben schoot prachtige finales maar moest in de gouden finale het onderspit delven tegen een ijzersterke Kurt De Baker.

Bij de compounders waren het vooral de jonge dames die scoorden. De gouden finale werd gewonnen door Naomi Martens, ze haalde het van Patricia Present. Gladys Willems veroverde brons ten nadele van Jessica Claesen.

In de heren reeks waren de 4 finalisten geen onverwachte namen. Reginald Kools die in de voorronde reeds 590 liet noteren bleef tot op het einde een hoog niveau aanhouden. Hij versloeg Gianni Joris voor het goud. Luc Verdeyen vervolledigde het podium ten nadele van Stefan Soetaert.

De volledige uitslag kan je hier nog eens terug vinden: 

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane