Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Bijscholing: Sociale media voor je sportclub: op niveau van kenners

19/04/2017

Het wereldwijde web is ondertussen een volgroeide twintiger. En vandaag zijn zo goed als alle sportclubs en hun leden aanwezig en actief op minstens één sociaal platform: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat… De voordelen zijn gekend: sociale media vormen misschien wel het interessantste onderdeel in de communicatiestrategie van je sportclub; niet alleen voor externe visibiliteit, maar ook voor interne communicatie.

Zo kan je sportclub via sociale media potentiële leden en vrijwilligers bereiken, interessante informatie van andere organisaties opvolgen en delen en de reeds bestaande communicatiekanalen versterken. Het kan zelfs je sponsorinkomsten beïnvloeden! Actief zijn op sociale media vergt natuurlijk wel inspanningen van je sportclub, maar nog belangrijker is dat je het juist inzet. Je wilt je inspanningen uiteraard beloond zien.

Sociale media hebben ervoor gezorgd dat je transparanter (iedereen leest mee) en relevanter (het succes van de boodschap hangt af van het al dan niet verder delen door de lezers) moet communiceren. In deze bijscholing krijg je inzicht in het sociale media landschap en leer je vooral hoe Facebook een sterke meerwaarde is voor je sportclub.

Deze sessie is ideaal voor jou als je overtuigd bent dat sociale media een belangrijk deel van je communicatie- en marketingaanpak is of moet zijn.

Je krijgt een antwoord op volgende vragen:

  • Hoe gebruik je een Facebook-pagina op een efficiënte en doeltreffende manier.
  • Wat post je best en wat is de beste manier? Foto, tekst, video, links…?
  • Hoe vaak en wanneer moet je iets posten?
  • Hoe beheer je Facebook binnen de club, en wie doet dat best?

Er wordt voor elke deelnemer een pc voorzien, zodat je tijdens de sessie aan de slag kan.


Datum, locatie en inschrijven:

De bijscholing vindt plaats in het computerlokaal van het Githo in Nijlen (Gemeentestraat 41, 2560 Nijlen) op woensdag 3 mei 2017. De bijscholing start om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

We organiseren deze bijscholing in samenwerking met Dynamo Project. Inschrijven kan via deze link. Ben je bij ons aangesloten, zet dat even bij in je bericht. Bestuurders en medewerkers die aangesloten zijn bij een erkende federatie genieten van het minimumtarief (12,5 euro). Je krijgt nog verder bericht om je inschrijving te vervolledigen.

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane