Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Mededeling Competitie Indoor

02/10/2015
  • 25M1P-wedstrijden: 

Werkgroep KA heeft het volgende te melden: 

Compound schutters zullen op de 25 meter wedstrijden op de grote 10 schieten. Op de slotwedstrijd "de laatste 24" zal echter naar de kleine 10 moeten gemikt worden.

  • BAIC-wedstrijden:

Werkgroep LA heeft het volgende te melden: 

Er zijn ons opmerkingen gemaakt dat er onder de schutters een polemiek aan de gang is om deze wedstrijden links te laten liggen gezien het inleggeld van €20. Dat is een zeer spijtige zaak. Wij trachten met de Handboogliga een zo groot mogelijk aanbod van wedstrijden aan te bieden.

Er is de wintercompetitie, die vorig jaar al een groot succes was en die dit jaar nog eens is uitgebreid met een ploegenwedstrijd. De inleg van deze competitie is gratis voor HBL leden en het biedt de mogelijkheid om het clubleven terug aan te wakkeren. Vervolgens zijn er de LCI wedstrijden waarbij het inschrijvingsgeld al enkele jaren onveranderd is. Deze wedstrijden zijn voor de meeste schutters gemakkelijk te bereiken. 

Dan zijn er nog de BAIC wedstrijden. Wedstrijden met finalerondes geheel in de trant van een heus EK of WK.  Destijds waren er zo zes wedstrijden in België. Nu nog twee. Hoog tijd om in te grijpen. Het is de bedoeling om van deze wedstrijden terug de klassiekers van het indoorseizoen te maken. Veel van onze betere schutters maken jaarlijks grote verplaatsingen om aan zo een klassieker te kunnen deelnemen. Denk maar aan Nimes of Berlijn. Wij bieden nu deze wedstrijden aan, uiteraard op kleinere schaal, aan in eigen land. De huidige generatie is niet meer tevreden met de zoveelste plastiek beter. Om het prijzengeld ook aantrekkelijker te maken is daarom de inleg verhoogd. Het is de bedoeling dat op deze wedstrijden de betere schutters met elkaar de strijd aan gaan.

Het prachtige van onze sport is echter dat één ieder die aangesloten is mag deelnemen. Menig maal is een doorwinterde topper vroegtijdig geëlimineerd door een gemiddelde schutter. Dat niet alle schutters zich geroepen voelen om €20 te betalen voor een competitie kunnen wij begrijpen. Vandaar ook dat we deze wedstrijden niet meer als verplichting hebben opgelegd om deel te nemen aan het VK. Om echter het verschil van deze wedstrijdtypes duidelijk in de verf te zetten heeft de werkgroep LA beslist dat de scores van een BAIC dubbel tellen. Dit wil zeggen dat de schutter die aan twee BAIC wedstrijden deelneemt al 4 scores heeft staan voor het VK. De schutter kan uiteraard alleen maar voordeel doen indien hij een goede score behaalt. 

Het is onze vurige hoop dat elke schutter die het goed meent met de boogsport de inrichters van deze competities een warm hart toedraagt. Niemand wordt verplicht van deel te nemen. Voor de verdere ontwikkeling van onze sport zijn zulke wedstrijden echter van groot belang. Graag zouden we deze wedstrijden na enkele jaren terug het cachet laten uitstralen die ze hadden in de jaren 90. 

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane