Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Deelname Senna Roos Youth Olympic Games

17/10/2018

Senna Roos wist een quotaplaats te verzilveren en verzekerde hiermee zijn deelname aan de Youth Olympic Games die plaatsvinden te Buenos Aires.

Samen met de andere delegaties vertrokken Senna en coach Francis Notenboom begin oktober naar Argentinië voor de start van hun Olympisch avontuur.

Na de openingsceremonie die plaatsvond op zaterdag 6 oktober was het nog wachten op de aanvang van de kwalificaties die pas van start gingen op vrijdag 12 oktober.

Ondanks het lange wachten zet Senna een zeer sterke prestatie neer. Met een ijzersterke score van 677 punten (341 punten en 336 punten) wist hij een 8ste plaats te verzekeren, wat hem een comfortabele positie oplevert in de eliminatierondes.

Op zaterdag 13 oktober werden eerst de internationale mixed teams geschoten. De teamgenote van Senna is de Braziliaanse Sliatchicas Caetano Ana Luiza. Hun eerste match wonnen ze vlotjes met 6-2 tegen het mixed team Samoa/China.

Zondag 14 oktober 1/8 ste finale mixed teams. Senna en zijn Braziliaanse teamgenote nemen het op tegen Het Frans/Spaanse mixed team. Ondanks het feit dat ze de eerste set winnen, verliezen ze jammer genoeg met 6-2. Game over mixed teams...

Maandag 15 oktober schiet Senna zijn 1/16de individuele finale. Zijn tegenstander Rezowan uit Bangladesh geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. De match gaat gelijk op en een Shoot Off (één pijl dichtst bij het midden) zal de winnaar bepalen. Beide heren schieten een 9, maar Senna zijn pijl zit dichter bij het midden! Winst Senna!

Woensdag 17 oktober, 1/8ste finales! Senna wint vlotjes van de Turk AK met een score van 7-1! Hop naar de kwartfinales!

In de kwartfinale neemt Senna het op tegen de Koreaan Song Injun. Song leidde de kwalificaties met een score van 691 punten en is daarmee een te duchten tegenstander. Song maakt echter geen schijn van kans en Senna wint overtuigend met een setscore van 1-7 in het voordeel van Senna.

In de halve finale komt Senna uit tegen de Indiër Akash Akash (5de kwalificaties). Akash blijkt een partij te sterk voor Senna... Met een score van 0-6 in het nadeel van Senna, dient hij te strijden voor het Olympisch brons.

In de bronzen finale komt hij uit tegen de enige andere Europese finalist, de Oekraïner Ovchynnikov Artem (6de plaats kwalificaties). Na een korte voorsprong van de Oekräiner kan Senna de derde set naar zich toe trekken en geeft hij vervolgens de leiding niet meer af. Hij wint overtuigend brons met 7 punten voor Senna en 3 voor de Oekraïner.

Senna schrijft geschiedenis met zijn en prestatie en haalt voor het eerst sinds 1920 een Olympische medaille voor boogschieten mee naar huis!

Van harte proficiat Senna!


Volg alle live via volgende links:

https://worldarchery.org/

https://worldarchery.org/competition/14319/buenos-...





Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane