Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Een selectie voor de Olympische Spelen? Niet zo gemakkelijk!

13/06/2016

Het EK te Nottingham, dat eind mei plaats vond, was de tweede mogelijkheid waarop Belgische schutters zich konden selecteren voor de Olympische Spelen van 2016 te Rio. Helaas konden we geen aanspraak maken op een quotaplaats en hebben we nog één kans op de World Cup van Antalya begin juni. Maar hoe kon/kan je nu juist zo een selectie voor de Olympische Spelen bekomen? We leggen het graag voor je uit!

In totaal kunnen er 64 (58 quotaplaats*, 3 plaatsen voor het gastland en 3 plaatsen per uitnodiging) schutters per geslacht deelnemen. Om één of drie (team) quotaplaatsen te bemachtigen konden onze Belgische atleten deelnemen aan drie wedstrijden. Namelijk; WK 2015, EK 2016 en WC Antalya 2016.

Tijdens het Wereld kampioenschap van vorig jaar konden reeds 8 teams (24 plaatsen) en 8 individuele schutters zich plaatsen voor de OS via het aparte quotatornooi.

Elk continent (Oceanië slechts 2) kreeg ook nog eens 3 individuele quotaplaatsen dat ze mochten verdelen. Voor de Europese schutters was dit op het Europees Kampioenschap te Nottingham. Ook hier was een apart quotatornooi voorzien waarop enkel schutters, van landen die nog geen quotaplaats hadden, konden deelnemen.

Gelukkig voor België is er nog een derde mogelijkheid om een ticket te bemachtigen. Op de World Cup van Antalya is voor het hele internationale deelnemersveld de laatste mogelijkheid om in team of individueel een quotaplaats te behalen.

Op het bijhorende quotatornooi zijn er nog eens 3 teams (9 quotaplaatsen) en 3 individuele quotaplaatsen te verdelen onder de landen die nog geen ticket voor het grootste sportevenement hebben weten te bemachtigen.

De grote boogschietlanden wisten in principe door de vorige mogelijkheden al hun plaatsje te verzekeren waardoor de kleinere landen meer kans krijgen om zich te selecteren. Allen duimen dat ook België hier nog bij kan zijn!

*Quotaplaats: deze plaats geeft een land recht op deelname aan de Olympische Spelen. Royal Belgian Archery bepaald zelf wie deze plaats mag innemen. De schutter(s) die deze quotaplaats(en) binnen halen voor een land zijn daarom nog niet de schutters die worden afgevaardigd voor de Olympische Spelen. 

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane