Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Eerste Vlaams Kampioenschap indoor was een voltreffer!

16/02/2016

Al enkele jaren ontbrak ons wedstrijdaanbod een echt Vlaams Kampioenschap voor Senioren. De werkgroep Topsport nam gebruik van deze opportuniteit en richtte daarom deze wedstrijd in om wat extra werkingsgelden in te zamelen. Na 5 selectie wedstrijden via LCI of BAIC tornooien mochten de best gerangschikte sporters deel nemen aan dit nieuwe kampioenschap, wat tevens de selectie wedstrijd voor het BK is.

Voor het wedstrijdconcept werd gekozen tussen een mix van matchen die in poules van 6 schutters werden geschoten (dus 5 matchen van 12 pijlen) en in de namiddag matchen met rechtstreekse uitschakeling.

Een rondvraag bij schutters en supporters bevestigde onze positieve gevoelens. De sporthal van het BLOSO centrum te Herentals leent zich uitstekend voor dergelijke wedstrijd. De zaal was gevuld met 36 doelen en supporters hadden een prima overzicht van op de tribune of het cateringgedeelte.

Tijdens de wedstrijd zelf hebben de deelnemende schutters het tornooi gekruid met spannende wedstrijden met verwachtte maar ook verrassende winnaars als gevolg. Met deze organisatie is weer een stap gezet in de richting van vernieuwde competities die het boogschieten in onze contreien op een hoger level gaan plaatsen.

Voor een overzicht van het wedstrijdverloop kan men de uitslag altijd nog eens raadplegen. 

   

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane