Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / G-boogschieten: kennismakingsdag voor trainers, begeleiders en G-sporters

02/09/2015

G-boogschieten is de overkoepelende term voor boogschieten beoefend door personen met een handicap. Boogschieten is een combinatie van concentratie, nauwkeurigheid en kracht. Afhankelijk van de aard van beperking kan een schutter staand of zittend schieten.

Er is een grote diversiteit aan schutters met een handicap: visuele, fysieke, auditieve en verstandelijke. Met de juiste aanpassing aan materiaal, techniek, accommodatie en aangepaste begeleiding kunnen deze sporters de sport beoefenen, ieder op zijn/ haar manier.

Ben je als club, trainer, school, organisatie, sporter geïnteresseerd in deze sport en wil je meer te weten komen over het G-boogschieten? Kom dan zeker naar deze kennismakingsdag.

In het eerste, theoretisch deel geven we je algemene informatie over het opstarten van een G-werking: administratieve informatie, mogelijke ondersteuning (logistiek en financieel), …. Een trainer G-boogschieten vertelt vanuit eigen ervaring binnen de club waar je best rekening mee houdt bij het G-boogschieten: materiaal, techniek, veiligheid, mogelijkheden en eventuele knelpunten.

En dan gaan we in de praktijk! Tijdens een demo (workshop) G-boogschieten zien we sporters met verschillende handicaps aan het werk. Wil je zelf ook eens een aangepaste vorm van boogschieten uitproberen? Dat kan! Tijdens deze workshop krijg je heel wat nuttige praktijkinfo mee en maken we tijd vrij om je vragen te beantwoorden.

Programma:

  • 9.00 – 10.30u: Theoretische inleiding.
  • 10.30 – 12.00u: Praktijkervaring en zelf uittesten.
  • 12.00 – 13.00u: Ervaring uitwissel.

Datum:

Zaterdag 12 september 2015.

Uren:

9.00 – 13.00u.

Plaats:

Blosocentrum Netepark, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals.

Inschrijvingen:

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane