Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Nieuwe formule voor het BK lange afstand

05/04/2019

Het BK outdoor lange afstand zal dit jaar bij wijze van proef op 1 weekend worden geschoten. Op zaterdag 31 augustus is er het BK per klasse. Die dag zullen cadetten, juniors, seniors,masters en veteranen hun kampioenschap hebben. Om deel te nemen aan deze wedstrijd dient men 5 keer een 1 X 36 pijlen te hebben geschoten op de officiële afstand van jou klasse. Dat is voor de recurve klasse cadetten,masters en veteranen op 60 meter; juniors en seniors op 70 meter; de compound klassen schieten op 50 meter.

Alle 1440 wedstrijden (FITA) ,de 1440 olympic rondes en BAOC wedstrijden geschoten in België komen daar voor in aanmerking. De selectieperiode sluit af 30 dagen voor aanvang van het BK. Op de site van RBA zal een ranking komen te staan die elke week up to date wordt gezet (klik hier voor de link). Het BK start met poules van 6 schutters . Naar gelang van de interesse tijdens het jaar zullen er 1,2 of drie poules per klasse zijn. Bij drie poules gaan de twee schutters met het meeste match punten naar de ¼ aangevuld met de twee hoogste scores na 60 pijlen van die klasse. Indien de klasse bestaat uit 2 poules zijn het de 3 hoogste matchscores aangevuld met de twee hoogste scores na 60 pijlen van die klasse. Indien er slechts 1 poule in een klasse is gaan de drie best geklasseerde schutters door en de hoogste score na 60 pijlen. Deze klassen betwisten dan direct de 1/2de finale. Vanaf de ¼ de finale wordt er volgens WA reglement geschoten.

Open Kampioenschap

Het BK open wordt op zondag 1 september betwist. Hiervoor dienen geen selectiewedstrijden te worden geschoten. Er zijn die dag slechts 2 klassen; compound en recurve. De compound klasse schiet op 50 meter en de recurve op 70 meter. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen Dames en Heren. Die dag zijn er ook finales voor teams en mixt teams. De 8 beste teams en 8 beste mixt teams na de kwalificatie komen voor zowel compound als recurve daarvoor in aanmerking. Er wordt geschoten volgens de reglementen van WA maar de verliezende teams schieten wel door tot het einde zodat we een ranking hebben van 1 tot 8.

Francis Notenboom - Werkgroep Lange Afstand

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane