Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Terugblik interland BE-NL

13/09/2019

Yes we did it!

Onze jaarlijkse interland tegen Nederland is achter de rug. Met trots kan er gezegd worden dat na een lange periode van verlies, wij deze wedstrijd nog eens gewonnen hebben. Het is wel zo dat er in verschillende klassen nog wat puntjes te kort waren voor winst, maar globaal waren wij de sterkste.

Al enkele jaren kregen wij de opmerking dat de interesse van Nederlandse kant voor deze wedstrijd er wel eens zou uit gaan wegens te weinig tegenstand. Vandaar dat wij onder goedkeuring van het bestuur dit jaar de zaak zelf in handen hebben genomen. Het is nooit de bedoeling geweest om schutters groepen tegen de borst te stoten.Onze enige prioriteit is om deze mooie wedstrijd te redden.

Het creëren van regio’s is ook geen uitvinding van ons maar komt van onze noorderburen waar dit perfect werkt. Wij zijn in 2019 misschien wel wat kort door de bocht van start gegaan maar nog eens, dat was nodig. Het is ons vast voornemen om voor het volgende seizoen al een veel betere regio werking te kunnen aanbieden aan al onze leden.Er zijn voorbeelden waar dit in 2019 tot ieders tevredenheid heeft gewerkt.

Maar nu terugkomende op de wedstrijd. Wat een mooie happening! De sporters die in het arena stonden hebben er van genoten, vele van hen hebben honger naar meer... Ook onze noorderburen waren verrast door ons sterk team en hebben al revanche beloofd voor volgend jaar. Het is deze houding die de overlevingskans van de landenkamp nieuwe zuurstof geeft. Met dank aan de schutters die er dit jaar voor gegaan zijn en de invallers die onze liga een hart onder de riem hebben gestoken door het niveau terug op het peil te brengen dat het verdiend. Wij zijn een nieuwe weg ingeslagen en door verder te timmeren aan deze weg kunnen we er in 2022 bij het 100 jarig bestaan een prachtig evenement van maken.

Sporttechnisch directeur, Francis Notenboom

Foto credit: Wendy Peeters

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane