Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Nieuwsoverzicht / Wereld Kampioenschap Jeugd Yankton Update

10/06/2015

Van maandag 8 juni tot zondag 14 juni vindt in Yankton (Verenigde Staten) het Wereld Kampioenschap Jeugd plaats. Voor BelgiĆ« zijn er in totaal 4 schutters afgevaardigd: Ben Adriaensen, Lenthy Gys en Rick Martens en Renaud Domanski. 

Samen met alle andere schutters werd onze delegatie in echte Amerikaanse stijl ontvangen. Vanaf de luchthaven kon men meerijden in de typische gele schoolbussen en in een heuse openingsceremonie lieten de mariniers hun kunstjes zien met hun bajonetten.  

           


Nadat onze schutters hun vlucht wat konden verteren met een goede nachtrust (men staat daar 7u achter) konden de kwalificaties van start gaan: 

  • Ben Adriaensen: 315 + 320 = 635 punten (Plaats 34)
  • Rick Martens: 309 + 317 = 626 punten (Plaats 55)
  • Lenthy Gys: 303 + 309 = 612 punten  (Plaats 46)
  • Renaud Domanski: 345 + 355 = 700 punten (Plaats 3)

Met een totaal score van 1873 punten, voor het Recurve Heren Team, behaalde men de 14de plaats. Met deze plaats komt men in de eerste ronde van de eliminaties uit tegen het Chinese Taipei dat zich als 3de wist te kwalificeren. 

De eerste eliminatierondes hebben plaatsgevonden en nog 2 belgen zitten in competitie, namelijk Ben Adriaensen en Renadau Domanski. Hierbij de uitslagen van alle schutters: 

  • Ben Adriaensen ging in de 1/48ste goed van start door met 0-6 te winnen van de Argentijn Acosta Mastaller. Ook in de volgende ronde had hij relatief weinig moeite met de Deen Ipsen J. Het werd 2-6 in het voordeel van Ben. Daarna kreeg hij een moeilijke taak voorgeschoteld namelijk, de Koreaan Lee S. die zich als 2de wist te kwalificeren. De wet van de sterkste werd gerespecteerd en Ben verloor met 1-7. 
  • Ook Rick Martens ging vlekkeloos van start en gaf de Italiaan Fregnan E. het nakijken met een 6-0 eindstand. In de volgende ronde ging het helaas niet meer zo vlot en nam de Italiaan Belli Y. wraak voor de uitschakeling van zijn landgenoot. Eindstand 2-6. 
  • Voor Lenthy Gys was het direct een spannende match tegen de Pool Bizon K. De pool deed zijn naam alle eer aan en ramde zich naar de volgende ronde. Een spannende wedstrijd dus maar helaas een 5-6 eindstand voor de Pool. 
  • Renaud Domanski had door zijn goede kwalificatie een BYE in de eerste ronde. Daarna stond de Fin Juusola T., die zich als 30ste wist te kwalificeren, op het programma. De fin was toch een maatje te groot voor Renaud waardoor de eindstand 126-135 was. 

Wil je de rest van de finales nog zien dan je nog steeds terecht op de livestream: link

Hierbij ook nog de link naar de volledige uitslag

         

                                       

                    

  

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane