Volg ons op Facebook

Handboogschieten

Outdoor Disciplines / Field

De discipline Field of ook wel veldschieten genaamd begint rond maart en eindigt rond november, uitzonderlijk is er ook een winterwedstrijd.

             Bij het competitief beoefenen van “Field Archery” loop je in groepjes van vier personen op een uitgestippelde route in een bosrijke of landelijke omgeving. Langs de route zal je een aantal genummerde schietposten terugvinden waar je op diverse doelen en op verschillende afstanden moet schieten. De afstanden kunnen gedeeltelijk gemarkeerd of niet gemarkeerd zijn, wat wil zeggen dat het bekende of onbekende afstanden tot het doel zijn.

             Je kan “Field Archery” beoefenen via de ingerichte wedstrijden alsook recreatief. Deelnemen aan wedstrijden kan men op vele verschillende tweedaagse tornooien en kampioenschappen, waaronder ook jaarlijks een Wereldkampioenschap. Bij het recreatief beoefenen van Field Archery kan je samen met vrienden een ontspannen wandeling beleven in de natuur waar je in een vast opgesteld parcours, met vriendschappelijke wedijver je kunsten in de handboogsport onderling kan toetsen.

             Hoe dan ook is het een sport, die ondanks de benodigde hoge concentratie, zeer ontspannend is en veel plezier geeft – gewoonweg heel leuk om doen.

In België schieten we vanaf 2015 twee verschillende types van de Field discipline, WA-Field (World Archery) en ook IFAA-Field
(International Field Archery Association)
De voornaamste verschillen tussen beide types zijn:
Grotere diversiteit van toegelaten bogen bij IFAA wedstrijden, er worden 4 pijlen per doel op 28 doelen geschoten. Op een WA-Field 
schieten de schutters 3 pijlen op 24 doelen, de helft van de doelen met onbekende afstanden. Dit in tegenstelling met de Field en Hunter ronde van IFAA waar de 28 doelen allen met bekende afstanden geschoten worden. Op een WA-Field kunnen er maximaal 432 punten per dag behaald worden, op een IFAA-Field is een maximum van 560 punten te behalen per dag.

              

             Het parcours is meestal zeer afwisselend, er wordt tussen de bomen doorgeschoten, bergopwaarts of bergafwaarts, elke ronde heeft zijn bekoring. Al wandelend en schietend gaat men van het ene doel naar het andere.
             Het vergt erg veel conditie van de schutter, maar het is de moeite waard om het te doen.

             Men zegt van “Field Archery” als je eenmaal hebt geprobeerd, ben je verslaafd. Maar voor hen die deze gezonde verslaving erbij nemen, kunnen we u veel plezier, veel sport, fijne metgezellen, veel lichaamsbeweging en frisse lucht beloven.

Contactgegevens

Boomgaardstraat 22 bus 24
2600 Berchem
Belgie

Tel 03/286.07.79
Fax 03/286.58.17

© Handboogliga 2012 - 2014

Disclaimer
Beheer

Website by Brainlane