Volg ons op Facebook

Clubs en Leden

Informatie voor clubs / Ledenwerving

Sterke verenigingen zetten alle kennis, vaardigheden en hulpmiddelen in om sporters te bereiken, zodat zij op een plezierige manier kunnen sporten. Elke vereniging bepaalt daarin haar eigen koers. Wat en wie wil je bereiken? Hoe ga je dat aanpakken? Welk handboogaanbod wil je welke doelgroepen bieden? Wij kunnen je wellicht helpen met het werven van de leden. Hier alvast enkele ideeën, die je op weg kunnen helpen:

Promofolder handboogschieten op doel

De Handboogliga heeft een algemene promofolder ontwikkeld over het handboogschieten op doel. Hierin vind je algemene informatie en wordt er verwezen naar de website waar je meer info kan vinden en al onze clubs.

Heb je graag een afgedrukte en geplooide folder? Dit kan je bestellen via het secretariaat. Stuur hiervoor een mailtje naar recreatie@handboogliga.be en vermeld hoeveel en naar waar ze mogen toegestuurd worden.

Of je kan de folder hier downloaden.


Introductiecursussen handboogsport aanbieden: START 2 BOW

Start 2 Bow is een vierdelige lessenreeks om beginnende schutters het basisschot bij te brengen. Het is een hulpmiddel voor trainers en een ondersteuning voor beginners.

Na vier lessen moet de beginnende schutter in staat zijn om een correct schot af te leveren. Start 2 Bow handelt om de techniek van een schot en niet om de prestatie van een schutter.

De vier lessen zijn volledig uitgewerkt (opwarming, veiligheidstips, benodigd materiaal, opgebouwde lesinhouden, cooling down) en voorzien van vele illustraties ter verduidelijking en ondersteuning van de theorie.

Een trainer zal er dus meteen mee aan de slag kunnen en een beginner zal vele oefeningen thuis, op eigen tempo, kunnen inoefenen.

De clubs die niet op de algemene vergadering waren, krijgen nog één exemplaar opgestuurd. Zo zal elke club van de Handboogliga in het bezit zijn van tenminste één exemplaar.

Extra handleidingen

Extra handleidingen kunnen besteld worden via het secretariaat (recreatie@handboogliga.be).

Lid van Handboogliga (club en individu): 5 euro/exemplaar
Niet-lid van Handboogliga (club en individu): 20 euro/exemplaar

Er staat geen maximum op het aantal exemplaren dat je kan bestellen.

Bezorging

De extra exemplaren kunnen afgehaald worden op het secretariaat.

Handboogliga kan deze ook per post opsturen. Hiervoor rekent HBL verzendingskosten. Deze zijn afhankelijk van het aantal bestelde exemplaren. Voor de exacte kosten kan je best contact opnemen met het secretariaat.


Zet je sportclub op de 'sociale' kaart

Steeds meer en meer mensen zijn actief op sociale media. Meer dan de helft gebruikt het zelfs dagelijks.

Sociale media worden gebruikt om:

  • Te communiceren met de eigen leden.
  • Nieuwe leden te werven.
  • Werven van vrijwilligers.
  • Promoten van activiteiten en feesten.
  • Naamsbekendheid van de vereniging vergroten (imago).
  • Sponsors werven.

Handboogliga heeft voor haar leden introductiecursussen uitgewerkt zodat zij ook zichtbaar worden op internet en zich op de 'sociale' kaart kunnen zetten.


Organiseren van workshops

Om potentiële nieuwe leden kennis te laten maken met de handboogsport worden er bij steeds meer verenigingen workshops aangeboden. Hierbij kan gedacht worden aan een workshop gebaseerd op 1 of meerdere van de volgende onderwerpen:

Soorten bogen, soorten wedstrijden/ terreinen, specialisaties bijv. aangepast sporten of zelf bogen maken of onderhoud van het materiaal. Een clinic met leden van het Nederlands team zijn ook altijd een groot succes.

Naast deze onderwerpen, zijn er nog vele andere mogelijkheden. De verenigingsondersteuners en HBL medewerkers helpen je graag verder op weg door middel van een adviesgesprek. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat


Maand van de sportclub

#sportersbelevenmeer

Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. Iedereen kan hierbij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de ‘hashtag’ #sportersbelevenmeer.

Van 1 tot 30 september is het ‘Maand van de Sportclub’. Een hele maand lang openen Vlaamse Sportclubs hun deuren om je met verrassende en superleuke initiatieven te verleiden om eens binnen te springen.

Op https://sportersbelevenmeer.sport.vlaanderen/maandvandesportclub/ kan je alle initiatieven terugvinden.

De Handboogliga neemt ook deel aan de maand van de sportclub.

Als club kan je tijdens de maand september je deuren open stellen om geïnteresseerde een initiatie te geven. Start 2 Bow is hiervoor een mooi middel!

Ben je als club geïnteresseerd om mee te doen, maar heb je nog vragen? Contacteer dan zeker het secretariaat.

Neem je deel? Fijn zo!

Je kan je initiatief ingeven via de website van Sport Vlaanderen. Maak ook gebruik van het promotiemateriaal.

Dit kan via: https://sportersbelevenmeer.sport.vlaanderen/ik-ben-een-club-of-sportdienst/voeg-een-sportinitiatief-toe/

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane