Volg ons op Facebook

Updates WG!

Werkgroep Topsport / Algemeen

De topsportwerking van de Handboogliga bestaat uit verschillende projecten die als doel hebben om de meest getalenteerde schutters in optimale condities te laten ontwikkelen zodanig dat deze kunnen presteren op internationale wedstrijden zoals Olympische Spelen, Wereld kampioenschappen, Europese kampioenschappen,… Alle schutters die onder deze werking vallen zijn ondergeven aan de volgende Topsportpolicy

De topsportwerking heeft hiervoor zijn uitvalsbasis in het Sport Vlaanderen-centrum Netepark te Herentals waar alle projecten wekelijks hun trainingen hebben.

Voor de Recurve discipline (Olympische discipline) is er een werking op poten gezet dat deels bestaat uit 2 gesubsidieerde projecten aangevuld door een werking met middelen vanuit de federatie zelf:

 • Sport Vlaanderen: In dit project worden er middelen vrij gemaakt dat een groot deel van topsportwerking omvat. Dit gaat van talentdetectie en talentontwikkeling tot het Olympische Recurve Team.
 • Be Gold: Dit project wordt gesubsidieerd d.m.v. een samenwerking tussen het BOIC, SPORT VLAANDEREN, ADEPS, Duitse gemeenschap en De Nationale Loterij. In dit project is 1 schutter (Ben Adriaensen) opgenomen. Deze schutter wordt ondersteunt d.m.v. een coach, accommodatie, materiaal en uitzendingen/stages.

Meer info via: https://www.facebook.com/begold.be of http://www.be-gold.be

Voor de Compound discipline (World Games) is er ook een Compound-project op poten gezet. Net zoals het Recurve-team traint het Compound-team wekelijks in het Bloso-centrum te Herentals. Deze schutters worden ondersteunt d.m.v. een trainer en een financiële bijdrage door de Handboogliga voor uitzendingen.

Sinds 2013 heeft de Handboogliga de kaart van de Jeugd getrokken. De jeugdschutters kregen hun kans en volgende prestaties werden dan ook bereikt.

Recurve:

 • 2013: Robin Ramaekers (1ste plaats WK Junioren Wuxi)
 • 2013: Robin Ramaekers (1ste plaats Junior Cup Ranking)
 • 2013: Ramaekers R., Deckers M., Gys L. (4de plaats Team WK Junioren Wuxi)
 • 2014: Rick Martens (4de plaats Mixed Team YOG Nanjing)
 • 2015: Team Recurve (3de plaats EK Nottingham)
 • 2016: Robin Ramaekers (17de plaats Olympische Spelen Rio de Janeiro)

Compound

 • 2013: Lena Meynen Degryse (2de plaats Junior Cup Ljubljana)
 • 2013: Reginald Kools (3de plaats Junior Cup Boekarest)
 • 2013: Lena Meynen Degryse (3de plaats Junior Cup Boekarest)

Sinds 1978 is de Handboogliga opgericht en zijn er ook internationale uitzendingen.

Hierbij een lijst van 'oud-internationals' die in het verleden hebben deelgenomen voor de HBL/RBA: Lijst oud internationals

Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2020

Disclaimer
Beheer
Privacyverklaring

Website by Brainlane