Volg ons op Facebook

Updates WG!

Werkgroep Topsport / Regiojeugdwerking

De Topsportwerking van de Handboogliga wil met de ontwikkeling van een regionale jeugdwerking de Topsport prestaties op langere termijn verbeteren. Hierdoor kunnen jonge talenten beter begeleid worden en doorgroeien naar de top om deel te nemen aan internationale wedstrijden. D.m.v. jaarlijkse talentidentificatie dagen zullen de betere schutters uit de clubs opgespoord worden en éénmaal per maand samen trainen. Door een niveau stijging t.o.v. de club zullen deze schutters geprikkeld worden en zo hun talent verder ontwikkelen.

De Handboogliga heeft al tal van talentidentificatidagen georganiseerd voor jeugd-schutters (12-20 jaar). De volgende talentidentificatiedag zal plaats vinden op 30 september 2018 op het Sport Vlaanderen centrum te Herentals.


Talentdag 30 september


Interesse in de talentdag? Aarzel niet en schrijf je snel in via deze link!


Extra info voor de clubcoaches omtrent de regiowerking:

Zoals eerder aangehaald zal de werking van een clubcoach niet ondermijnt worden maar willen we een extra aanvulling bieden op de ontwikkeling van een schutter. Bedoeling is dat alle coaches dezelfde visie er op nahouden. Met respect voor de manier van werken van elke coach individueel. Daarom is het belangrijk dat er regelmatig communicatie is tussen de regiocoach en clubcoach.

Ook club-coach moet nauw betrokken worden in de begeleiding van een schutter. De club-coach is immers een onmisbare partner in de begeleidingsstructuur. Dit kan bv door:

  • Centraal beheer van het atletendossier via een gedeelde dropbox waardoor zeer eenvoudig gegevens kunnen gedeeld worden door de verschillende begeleiders
  • Feedbackverslagen van stages en wedstrijden
  • Observaties en ondersteunen van clubtrainingen
  • Faciliteren van evaluaties van de geselecteerde topsporttalenten

Datums en Locaties Regiotrainingen

Contactgegevens regiotrainers:

  • Tamara Geeraerts: Email = Tamara.geeraerts@yahoo.com - Tel = 0479/888078
  • Ronny Van de Ven: Email = danielle.daems@telenet.be - Tel = 0476/514015
  • Thierry Maes: Email =tymaes@gmail.com - Tel = 0498/207247

Deze werking is mogelijk met steun van volgende partners:Contactgegevens

Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Belgie
Tel 014/86.93.87

© Handboogliga 2018 - 2019

Disclaimer
Beheer

Website by Brainlane